تبلیغات
سایت علم و صنعت Science & Industry
لینکدونی
آمار بازید
کل بازدید ها :
بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید این ماه :
بازدید ماه قبل :
تعداد نویسندگان :
تعداد کل مطالب :
آخرین بروز رسانی :
درباره ما

Chemistry in companies and universites

علم و صنعت به ایجاد پلی ارتباطی بین شاغلان در عرصه صنایع شیمیایی و متخصصین در دانشگاهها ....نیازمندی های شرکتها در عرصه تحقیقات ....نیازمندی های دانشگاهها در تربیت نیروی متبحر..ایجاد انگیزه برای ارایه مقالات علمی ...آشنایی با آزمایش های انجام شده در دانشگاههای کشور ....می اندیشد...

حضرت ختمی مرتبت (ص):
همه پدیده ها حتی ماهیها و جانوران دریا و درندگان و چهارپایان خشکی برای کسیکه در پی دانش است آمرزش خواهند .پس دانش بجویید که آن ریسمان پیوند میان شما و خداوند عزوجل است.


دکتر شریعتی :

گاهی گمان نمی کنی ولی می شود ،
گاهی نمی شود نمی شود که نمی شود.
گاهی هزار دعا بی اجابت است ،
گاهی نگفته قرعه به نام تو می شود.
گاهی گدای گدایی و بخت نیست
گاهی یک شهر گدای تو می شود.

قابل توجه کلیه بازدید کنندگان عزیز:
بازدید کنندگانی که نظرات سازنده ای برای ما ارسال کنند می توانند
از 1-3 ماه تبلیغات رایگان علم و صنعت بهره مند شوند.
ایمیل ارتباطی :
mahboubehafzali@yahoo.com
ایجاد کننده وبلاگ : پیام مشترک اعضا

اااا

Online User


معرفی سایت به دوستان

نام شما :
ایمیل شما :
نام دوست شما:
ایمیل دوست شما:

Powered by 20Tools



آزمایشگاه غذا

وظیفه کنترل مواد اولیه مورد مصرف در صنایع غذایی و مواد غذایی فرآوری شده در کلیه مراحل تولید، عرضه و توزیع از طریق انجام آزمونهای ارگانولپتیکی، فیزیکی، شیمیایی، میکروبی و سم شناسی بر اساس استانداردهای موجود را بر عهده دارد. این آزمایشگاه از بخشهای مختلف غلات و فرآورده های آن،  شیر و فرآورده های لبنی، گوشت و فرآورده های پروتئینی، میوه و سبزی و فرآورده های آن، چربیها و روغن ها، شیمی مواد اولیه، ادویه و چاشنی،  رنگ، اسانس، ظروف و بسته بندی، سم شناسی و میکروب شناسی تشکیل شده است.


بخش نمونه گیری

در این واحد كلیه نمونه های غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی كه از ادارات نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی سراسر كشور و همچنین نمونه های جمع آوری شده از سطح عرضه و... تحویل گرفته شده و پس از كد گذاری جهت كار به بخشهای مربوطه ارسال می گردد.
همچنین وظیفه جمع آوری پاسخ از بخشها و هماهنگی جهت تهیه پاسخ نهایی را بر عهده دارند.


بخش میكروب شناسی


در این بخش كلیه نمونه هایی كه به آزمایشگاه غذا وارد می شود و نیاز به آزمون میكروبی دارد مثل آرایشی، بهداشتی، غذایی، آشامیدنی، ضد عفونی كننده ها آزمایش می شود. كلیه آزمونها مطابق با استانداردهای بین المللی و روشهای معتبر پایه ریزی شده است.


بخش سبزیجات و میوه جات

در این بخش. فرآورده های میوه و سبزی، قارچ بسته بندی، سبزی های بسته بندی، آبمیوه،  کنسانتره، خشکبار، کنسرو سبزیجات و کمپوت ها، مواد اولیه در تولید آبمیوه، آنزیم آمیلاز، پكتیناز، مواد رنگبر، پکتین و لوا شک در این بخش ازمایش می شود.


بخش لبنیات

در این بخش شیر خشك، غذای كودكان شیر خوار،  شیر خشک صنعتی، پودر پنیر، پودر اب پنیر، بستنی، شیر بسته بندی و فرآوری شده، خامه،  پنیر، پنیر پیتزا، دوغ، لاکتاز، امولسیفایر ها، کشک، قره قروت و بستنی یخی در این بخش آزمایش می شود.


بخش رنگ


وظیفه اصلی بخش شناسایی و جستجوی رنگها در فرآورده های  خوراكی، آشامیدنی آرایشی و بهداشتی و همچنین در بعضی فرآورده های داروئی می باشد. ارزیابی مواد اولیه وارداتی و جستجوی رنگهای غیرخوراكی در فرآورده های خوراكی كه بعنوان تقلب استفاده می شود از دیگر مهارتهای این واحد می باشد.


بخش سم شناسی

بخش سم شناسی یكی از مهمترین واحدهای این اداره بوده كه وظیفه بررسی و شناسایی و آنالیز آلاینده های شیمیایی مواد غذایی را كه شامل باقیمانده سموم، فلزات سنگین، مایكوتوكسین ها... را بعهده دارد. اهمیت و موقعیت استراتژیك بخش در صدور گواهی بهداشتی  پسته صادراتی ایران از نظر وجود و میزان آفلاتوكسین است كه بر اساس روشهای معتبر و جدید انجام می پذیرد.

بخش بسته بندی و ظروف

در این بخش بسته بندی مواد غذایی، سلولزی، فلزی، شیشه ای، پلیمر، خمیر کاغذ، کاغذ، فیلم، ظروف وارداتی، مقوا، کاغذ موم دار و فیلم های چند لایه، مواد اولیه لاک PET (پلی اتیلن ترفتالات) آزمایش  می شود.


بخش روغن ها وچربی ها

در این بخش روغن های خوراكی، جامد و مایع، آفتابگردان، سویا، ذرت، پنبه دانه، هسته انگور، كره، مارگارین، دیمودان بعنوان امولسیفایر، آنتی اكسیدان های استفاده شده در روغن، ویتامین های محلول در چربی، كره كاكائو، خاك رنگبر و..... آزمایش می شود.


بخش شیمی غذا

در این بخش نوشیدنی های دم كردنی، آب بسته بندی شده و آشامیدنی، انواع نوشیدنی های دارای قند، انواع نوشابه های رژیمی و انرژی زا، تمام فرآورده های قندی (مربا، قند و شكر، عسل، نبات، آب نبات، تافی، شكلات و.......)، كلیه مكمل های غذایی، تمام فرآورده های رژیمی و مواد اولیه استفاده شده در صنایع غذایی (ویتامین ها، اسید ها، تنظیم، محافظ های میكروبی، امولسیفایر ها، افزودنی، تنظیم كننده های PH) آزمایش می شود.


بخش ادویه جات و چاشنی

  در این بخش ادویه جات پودری یا كامل، نمك ید دار، نمك ساده، یدات پتاسیم، انواع سس های خوراكی، رب انار، سركه، ترشی، آبلیمو، آبغوره، آب نارنج، جوز هندی و هل و..... آزمایش می شود.


بخش شیمی دستگاهی

نمونه هایی كه در این بخش كار می شود بطور مستقیم فقط نمونه آب معدنی و آشامیدنی، نمونه های بخش های دیگر كه نیاز به آنالیز دستگاهی دارند با دستگاه های گاز كروماتوگرافی GC SPECTROPHOTOMETER,
 
ATOMIC ABSORBTION, HPLC, ..... انجام می شود.


بخش گوشت وفرآورده های پروتئینی

در این بخش فرآورده های گوشتی، مرغ و ماهی، تخم مرغ، منابع گوشت، کنسرو، سویا کنسرو های گوشتی، ژلاتین، پودر تخم مرغ کامل، همبرگر، سوسیس و كالباس .... اندازه گیری می شود.


بخش غلات
دراین بخش غلات ، فرآورده های غلات، حبوبات شامل دانه غلات، ماکارونی، کیک و کلوچه، چیپس، رشته، نشاسته، چوب شور، بیسکوئیت، غذای کودک، بهبود دهنده، شیرینی، سمنو، پیراشکی، خمیر پیتزا، آرد نخودچی، سوخاری و سوپهای آماده در این بخش آزمایش می شود.





دسته بندی : شیمی و اصول آزمایشگاه و تجهیزات ,

آخرین مطالب

» حقایق دارویی رادرکانال زیر دنبال کنید....ویژه علوم پزشکی ودارویی ( پنجشنبه 1395/11/7 )
» داروخانه عدالت اصفهان دکتر میرزایی ( پنجشنبه 1393/06/13 )
» برگزیده ( جمعه 1393/01/15 )
» MSDS مواد شیمیایی چیست ؟ ( جمعه 1393/01/15 )
» اصلاحیه 16:رزومه تان را تکمیل کنید.... ( شنبه 1392/12/3 )
» اصلاحیه15 : لطفا سیاهچاله نباشید.... ( شنبه 1392/12/3 )
» اصلاحیه 14: شما سلام می کنید یا منتظر میمانید دیگران سلامتان کنند؟ ( شنبه 1392/11/5 )
» اصلاحیه 13 : % درصدخلوص سجده هایمان چند است؟ ( شنبه 1392/11/5 )
» اصلاحیه 12: ذهن را با انباری اشتباه نگیرید!!!!! ( سه شنبه 1392/09/12 )
» نانو حسگر ( سه شنبه 1392/09/12 )
» تازه های نانو ( سه شنبه 1392/09/12 )
» نانو در پزشکی ( سه شنبه 1392/09/12 )
» تئوری نامرئی شدن بشر به رویای نامرئی شدن نزدیک میشود. ( شنبه 1392/09/9 )
» " بیوگـرافی اساتیـد شیمی " استــاد نریمانی ( شنبه 1392/09/9 )
» " بیوگـرافی اساتیـد شیمی " دکتر افتاده ( دوشنبه 1392/09/4 )
» تفاوت علمی گوشت اسلامی و غیر اسلامی ( دوشنبه 1392/09/4 )
» اصلاحیه 11: چگونه بهتر ....شویم ؟ با گذر زمان یا با تغییر ذهنیت!!! ( شنبه 1392/08/25 )
» اقدامات حفاظتی در برابر مواد شیمیایی ( شنبه 1392/08/11 )
» اصلاحیه 10: شما خریدتان را انجام دادید؟اضافه خرید نکنید!!!!! ( شنبه 1392/08/11 )
» ضرورت لوزی خطر چیست؟ ( شنبه 1392/08/4 )
» بتن ضدآب ( پنجشنبه 1392/08/2 )
» بیوگرافی اساتید شیمی دکتر صلواتی ( چهارشنبه 1392/08/1 )
» ساختارهای شیمیایی داروهای خواب آور و آرامبخش ( شنبه 1392/07/27 )
» اصلاحیه 9: شما بگویید چه کسی مقاومت می کند.!!!! ( شنبه 1392/07/27 )
» لوزی خطر در آزمایشگاه شیمی ( جمعه 1392/07/26 )
» پیگیری علم و صنعت ( جمعه 1392/07/26 )
» " بیوگـرافی اساتیـد شیمی "دکتر تیموری ( چهارشنبه 1392/07/24 )
» گپی با استاد ناهید توکلی دانشگاه پیام نور اصفهان ( شنبه 1392/07/13 )
» نشستی با استاد خسروی راد ( شنبه 1392/07/13 )
» اصلاحیه 8 : نگاه متفاوت خداناشی از رفتار متفاوت ما. ( شنبه 1392/06/30 )

لینک باکس